top of page

OM OSS

VAD VI TROR PÅ

Hos oss på Mat- & Chokladstudion ryms inget annat än kärleken till riktigt bra råvaror och nyfikenheten på kända och okända smakkombinationer.

 

Utan mat dör man. Men utan ekologi lever man inte. I vårt kök är hög kvalitet och bra råvaror A och O. Enligt oss är det omöjligt att må bra av mat som är på bekostnad av något annat. Hittar vi inte ekologiskt, närodlat eller handplockat så vill vi inte heller laga det. 

 

Det är hög tid att vi slutar fuska och kompromissa med vad vi äter. Det är vi värda.

Screen Shot 2020-11-20 at 10.47.50.png
logo_joel_lindqvist_final_black.jpg

VÅRA LOKALER

Vår kärlek till matlagning och dessertskapande genomsyrar hela verksamheten och tar sig i uttryck på alla tänkbara sätt. Vi har ett stort utbud av praliner, tårtor och massor av annat underbart sött och syrligt. Fika på plats eller ta med - det är upp till dig! Eller varför inte beställa en tårta i vår webshop?

I den bakre delen av lokalen finns ett välutrustat kök med marmorskivor för temperering av choklad och all modern utrustning man kan tänka sig. Här utbildas både privatpersoner och proffs i olika kurser i matlagning, desserter och choklad – alltid med ett ekologiskt tänk i fokus.

Varje vardag serverar vi också våra prisbelönta och populära luncher, som oftast är helt veganska. Vi har också en välbesökt brunch på helgerna och kör ofta pizza på fredagarna. 

 

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med catering, chokladprovning, events, små konferenser och liknande. Kort sagt, hör av dig när matsinnena kurrar!

 

Kontakta oss här.

OM JOEL LINDQVIST

Joel Lindqvist har gått ifrån att vara en av Sveriges mest kända konditorer, i och med vinsten i “Dessertmästarna” i Kanal 5, till att bli en av Malmös mest tongivande matinnovatörer. Med en kombination av nytänk, ekologiska råvaror och nyfikenhet har han, utöver sin vinst i “Dessertmästarna”, även kommit trea i Årets Konditor 2017 samt kommit på 11:e plats i Konditorernas Konditor 2017. 

Med en bakgrund på Köpenhamnskrogen No 2 och pastry chef på Malmö Lives restauranger Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria startade han Mat- & Chokladstudion 2016. Här vill Joel skapa en yta där matglädje och kreativitet ska kunna frodas samtidigt. Som ett kulinariskt The Factory helt utan begränsningar.

Utmärkelser:

Tredje plats i Årets Konditor 2017

11:e plats Konditorernas Konditor 2017

1;a plats Dessertmästarna 2014

Joel.png
Vinst.png

UTMÄRKELSER FÖR MAT- & CHOKLADSTUDION

2020 - Malmö Gastronomy Awards, kategori “Årets Lunch" 

2019 - Malmös bästa söta 

2017 - White Guide Bästa konditori i Skåne

2017 - 19:e plats Konditorernas Konditori

bottom of page